Желаещите да пътуват на 27 декември, ще трябва да карат по старите

...
Желаещите да пътуват на 27 декември, ще трябва да карат по старите
Коментари Харесай

Хемус отворена само в посока към София на Стефановден

Желаещите да пътуват на 27 декември, ще трябва да карат по старите пътища, за да дадат преимущество на връщащите се в столицата
За да предотврати нормалните тапи по автомагистрала “Хемус ” за прибиращите се в столицата в края на коледните празници, пътната организация е решила тази година да опитва.

На 27 декември - Стефановден, целият трафик от София към Варна се стопира още на 30-ия километър и

се пренасочва по остарелия път през Витинска река

Това е малко преди тунел “Витиня ”. Така ще се даде преимущество на връщащите се към столицата, които в този сектор ще се движат по всички ленти на автомагистралата без спешните.

Отделно от това сред 12 и 20 часа на 27 декември придвижването на всички транспортни средства над 12 тона в този сектор от автомагистралата се стопира и те също ще употребяват обиколните направления.

Превозните средства, които са тръгнали в посока Варна, ще се връщат назад на автомагистралата чак при пътен възел Ботевград, т.е. на 17 километра след тунела. Ако и това не помогне и трафикът продължи да бъде натоварен, придвижването в посока Варна ще се отбие за още по-голямо разстояние

- чак до пътен възел Осиковска Лакавица, което е на 62-ия километър на автомагистралата. Това е двайсетина километра преди мястото, на което “Хемус ” свършва сега.

Експериментът се постанова освен поради упования мощен трафик, а и тъй като тунелите “Топли дол ” и “Правешки ханове ” сега се ремонтират.

Съответно на 22 декември от 12 до 20 часа и на 23 декември от 8 до 16 часа КАТ може да спре придвижването на всички транспортни средства по автомагистрала “Хемус ” от пътен възел Осиковска Лакавица до Правец или чак до Витинска река,

с цел да не се пречи на излизащите от София

Това обаче ще се реши единствено в случай че е належащо - в случай че трафикът е доста огромен и в случай че разрешават метеорологичните условия, споделиха от пътната организация.

На 27 декември придвижването на камиони ще бъде неразрешено сред 12 и 20 часа по “Хемус ”

в региона на Ботевград. Всички коли над 12 тона ще употребяват обиколни направления през времето на възбраната.

Независимо от ремонта на двата тунела и двете ленти в тях ще бъдат отворени за придвижване на 22, 23 и 27 декември

Само че в разнообразни направления - на 22 и 23 декември и в двете ленти на тръбата, която не се ремонтира, ще пътуват транспортните средства, които се движат в посока Варна, а на 27 декември - в противоположната. Тези два тунела се ремонтират главно и работите там ще продължат до края на юни следващата година.

От старопланинските проходи сега са отворени за придвижване всички като се изключи Върбишкия и Златишкия. Камиони над 12 тона не могат да минават през Троянския проход.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР